EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Атентатите в Брюксел подхраниха Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Атентатите в Брюксел подхраниха Brexit

mail09:32 | 24.03.2016прегледи 1115 коментарикоментари 0


Влошаващата се ситуация със сигурността в континенталната част на Европа подхранва допълнително антиевропейските настроения относно бъдещето членство на Великобритания в ЕС, като нарастващите рискове за Brexit продължават да държат под натиск британската лира.

Проучване на компанията ICM, публикувано в сряда сутринта, показва, че 43% от анкетираните британци ще подкрепят излизането на Великобритания от Европейския съюз, докато 41% заявяват, че биха предпочели страната им да остане в рамките на общ блок.

Днешната анкета идва само ден след смъртоносните бомбени нападения в столицата на Европа - Брюксел, при които бяха убити над 30 души и над 200 бяха ранени.

Резултати от аналогично проучване на ICM само преди седмица показваха точно обратните резултати, като анализатори предполагат, че влошаването на сигурността в континенталната част на Европа може би ще доведе до накланяне на везните на общественото мнение на Острова към сценария Brexit - гласуване на референдума на 23-и юни за напускане на ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg