EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Аржентина: Указ защитава работниците от уволнение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аржентина: Указ защитава работниците от уволнение

mail18:30 | 17.12.2019прегледи 790 коментарикоментари 0


Аржентинските работници, уволнени без основателна причина, ще получават двойна компенсация. Това се посочва в обявен указ, предаде Ройтерс.
Според указа в случай на уволнение без основателна причина за периода на действие на този декрет засегнатите работници ще имат право да получат двойно на съответстващата компенсация, определена от сегашния закон.
С решение на президента Алберто Фернандес е обявено извънредно положение по въпросите със заетостта, за да се спре задълбочаването на трудовата криза, се посочва в прессъобщение, с което е обявен указът.
Алберто Фернандес встъпи в длъжност като президент на Аржентина преди дни, връщайки страната в групата на държавите с ляв политически уклон. Той обеща край на мерките в подкрепа на бизнеса на предшественика си Маурисио Макри на фона на инфлация над 50 процента, нарастваща бедност и затруднен икономически растеж.
Министърът на икономиката каза, че мерките за затягане на финансите на Макри не са били успешни и че новата администрация ще постави акцент върху растежа.
Безработицата в Аржентина нарасна до 10,6 процента през второто тримесечие на годината, което е с един процентен пункт повече, отколкото година по-рано, посочи правителството в прессъобщението, с което обяви указа.
Младите хора са особено силно засегнати, като при младите жени безработицата е 24 процента.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 898