EUR 1.9558
USD 1.6906
CHF 1.8221
GBP 2.3040
CNY 1.8221
you tube
mobile version

"Агра", "Винария" и "Фудтех" в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Агра", "Винария" и "Фудтех" в Пловдив

mail10:03 | 20.02.2019прегледи 514 коментарикоментари 0


Системи за дигитално земеделие ще демонстрира Международната селскостопанска изложба „Агра 2019” от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Тя е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване заедно с изложбите  „Винария” и  „Фудтех”.

На него ще бъдат представени 15 световни новости. Една от тях е биоскенерът на бъдещето – пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, за да бъде елиминирани фалшификатите. Тя беше сред финалистите в престижния международен конкурс Bio-IT World в САЩ.

Онлайн платформа за търговия със зърно, новост в Европа, показва наша компания. Електронният пазар намалява разходите и пести време.

Световна иновация е оборудването за акустичното замразяване, запазващо напълно качествата на суровините и храните. От същия ранг са продуктите на Института по криобиология и хранителни технологии: синьо вино, диетичен шоколад и сладкиш линцер с екстракт от водораслото спирулина, притежаващо антиоксидантни и билогично активни свойства.

Пълна гама продукти от сибирска чага – чай, течен и сух екстракт, които са новост в европейски мащаб, ще покаже изложението на хранителната индустрия „Фудтех”. Гъбата „Чага“ е одобрена в Русия като препарат срещу рак, помага  при гастрит, язва и колит. Научни изследвания подкрепят тезата за лечебните свойства на гъбата, която в Япония наричат „диаманта на гората“.

Деликатеси без аналог в света презентира българска марка. Колекцията е съставена от краве, овче и козе сирене с трюфели или с манатарки. Уникален е и най-новият продукт в нея - кози суджук с три вида трюфели. 

Сред иновациите на изложбата за лозарство и винарство „Винария” е последно поколение оборудване. За първи път се представят комбинирана наливна инсталация за вино и бира, кегове за вино за еднократна употреба, бутилиране на вино в алуминиеви кен опаковки.

Общо 68 новости ще бъдат демонстрирани на „Агра”, „Винария” и „Фудтех”. Специалистите ще видят модерните тенденции и разработки. Посетителите ще се наслаждават на вкусната палитра в Града  на виното и деликатесите, където е разположена и изложбата „Вкусове от Италия“. Повече от 30 събития включва съпътстващата програма. Изложенията  ще  бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.

Билетът струва 7 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 4 лева. Заедно с билета посетителите получават анкетна карта, с която могат да участват в проучване и да спечелят една от наградите: бензинова косачка, водоструйка  и електрическа фреза.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg