EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Австралия възобнови полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австралия възобнови полети

mail13:40 | 13.06.2011прегледи 635 коментарикоментари 0


Някои полети в Австралия бяха възобновени днес след разсейването на вулканичния облак от Чили, предизвикал 24-часов хаос и блокирал десетки хиляди пътници по летищата, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. Повечето полети в Мелбърн бяха възобновени следобед, но голяма част от полетите между Австралия и Нова Зеландия остават отменени.
Общо над 55 000 пътници са засегнати от нарушения въздушен трафик насред тридневни празници в Австралия. Австралийската авиокомпания Qantas, която вчера и днес отмени редица свои полети, обяви, че ще й бъдат необходими 24 до 48 часа, за да могат да бъдат извозени пътниците само от Мелбърн. Облакът от вулканична пепел от изригналия преди седмица чилийски вулкан Пуйеуе наруши въздушния трафик и в Южна Америка вчера. Всички полети на двете основни летища в аржентинската столица бяха отменени, след като вулканичният облак надвисна над Буенос Айрес. Полети бяха отменени и в съседен Уругвай.
Откакто вулканът изригна на 4 юни и стълбовете от пепел достигнаха до 10 км височина в атмосферата, въздушният трафик в Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай и Бразилия беше нарушен. Пепелта от чилийския вулкан засегна и селското стопанство в Южна Америка. В южните райони на Чили милиони сьомги измряха, след като водата в реките с рибарници се загря до 45 градуса по Целзий. Аржентина възнамерява да обяви извънредно положение за местните фермери, за да им предостави помощи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg