EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Yazaki Димитровград: +800 работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Yazaki Димитровград: +800 работни места

mail09:35 | 07.12.2017прегледи 24579 коментарикоментари 0


Над 800 вече са наетите служители в новия завод на Yazaki България в Димитровград, който стартира производствения процес през септември 2017 г. Очаква се броят на работниците да достигне 1000 до края на 2017 г. и да надхвърли 1500 в края на 2018 г.

Заводът за производство на автомобилни кабелни инсталации в Димитровград е третият в групата на Yazaki, след тези в Сливен и Ямбол. Той е и най-големият у нас. Клиенти на Yazaki България са най-големите и известни марки автомобили.

Новият завод е изграден върху терен от 53 хил. кв. м. При оборудването му са следвани най-високите стандарти за условия на труд и правила за здраве и безопасност. Базата включва социални зони, столова, тренировъчен и медицински център.

Yazaki Димитровград продължава да наема нови хора в отделите производство, контрол на качеството, инженеринг, програмен мениджмънт, логистика, финанси, човешки ресурси, информационни технологии.

Най-голям брой хора ще бъдат наети на позицията оператор производство, която не изисква професионална квалификация и предишен опит.

Всички служители преминават през теоретично и практическо обучение, за да бъдат добре подготвени за производствения процес.

Работниците получават трудово възнаграждение от първия ден, в който започнат обучение.

След направеното през лятото увеличение, стартовата заплата на наетите на позицията оператор сега е около 750 лева.

Тази сума включва бонус възнагражденията и пакета социални придобивки, които работодателят осигурява: ваучери за храна, двустепенно меню в столовата на завода само за 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване, безплатен транспорт.

Инвеститорът си сътрудничи с общините Хасково и Димитровград с цел подобряване жизнения стандарт в региона.

Дългосрочните цели на Yazaki България са да остане един от най-големите инвеститори в страната и да се превърне в еталон за европейските заводи на групата, следвайки най-добрите глобални практики на компанията.

Официалното откриване на завода Yazaki в Димитровград ще бъде през април 2018 година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg