EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

WallStreet примамва гръцки корабовладелци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

WallStreet примамва гръцки корабовладелци

mail18:20 | 23.02.2011прегледи 791 коментарикоментари 0


Представители на големите банки на Уолстрийт - Голдман Сакс, Морган Стенли, Ситибанк, са се срещнали вчера в Атина с гръцките корабовладелци, за да се опитат да ги убедят да инвестират на борсата, съобщава АФП.
След като в продължение на месеци вестниците пишат за гръцката криза и в навечерието на днешната обща стачка в Гърция срещу мерките за икономии, наложени на страната от нейните кредитори - МВФ и еврозоната, присъствието на тези банкери в фоайето на хотел Хилтън илюстрира двойнствеността на страната, която още е далеч от това да бъде разорена, отбелязва АФП.
Нещата са прости, те ни искат за клиенти, тъй като ние сме една много динамична индустрия, отбелязва за АФП Георгиос Гурдомихалис, корабовладелец и председател на асоциацията Пиреус марин клуб, която обединява 700 корабовладелци.
Много малко от тях са представени на борсата - "най-много една петнадесета", според Гурдомихалис.
Тази констатация се потвърждава и от Ерик Шлес, генерален директор от Уелс Фарго. Бих казал, че един на трима или четирима гръцки корабовладелци е представен на борсата, отбелязва той. Има много работа за нас тук, допълва той.
На форума с участието на гръцките корабостроители се вижда другото лице на Гърция, посочва пред АФП един от участниците, пожелал анонимност.
На фона на критиките срещу тези богаташи, живеещи в Лондон или Ню Йорк, и заподозрени, че не се интересуват достатъчно от финансовите трудности на страната си, Гурдомихалис защитава положителното роля на сектора в живота на страната.
Ние осигуряваме работа пряко или косвено на 250 000 души в Гърция, посочва корабовладелецът. Той отбелязва, че за последните 9-10 години гръцките корабовладелци са осигурили постъпления в страната от 145 милиарда евро, което е половината от дълга на страната.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046