EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

VW инвестира в Южна Америка, особено в Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

VW инвестира в Южна Америка, особено в Бразилия

mail08:35 | 07.07.2023прегледи 787 коментарикоментари 0


Германската автомобилостроителна корпорация "Фолксваген" (Volkswagen Group) обяви, че планира да инвестира 1 милиард евро в Южна Америка до 2026 г., за да увеличи обема на бизнеса си в региона на фона на нарастващото търсене на моторни превозни средства, предаде ДПА.

Автомобилният пазар в Южна Америка се очаква да нараства с 11 на сто годишно до 2030 г.

"Фолксваген" планира до 2027 г. да увеличи с 40 на сто своя капацитет в Бразилия, която е най-големият автомобилен пазар в Южна Америка.

Компанията не очаква бърз преход към използването на електрически превозни средства в южноамериканската страна, тъй като прогнозите са, че през 2033 г. те ще съставляват около 4 на сто от пазара в Бразилия. 

Германският концерн обаче ще акцентира върху превозни средства, задвижвани от алтернативни горива. Например всички нови модели, които ще бъдат произведени в Южна Америка, ще могат да се движат с биогорива. 

"Фолксваген" е най-големият автомобилопроизводител в Бразилия. За 70 години компанията е произвела 25 милиона превозни средства в южноамериканската страна. Сред моделите, които се произвеждат в четирите й завода в Бразилия, са "Поло" (Polo), "Таос" (Taos) и "Ти-крос" (T-Cross).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg