EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volkswagen залага на електромобилите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volkswagen залага на електромобилите

mail14:02 | 13.10.2016прегледи 1675 коментарикоментари 0


Фолксваген (Volkswagen) все по-сериозно навлиза в света на електромобилите, информира БТА, като цитира ДПА. Досега автомобилопроизводителят само оборудваше конвенционални автомобили с батерии.

Сега обаче компанията придава съвсем конкретен облик на първата си кола с електрически мотор и батерия.
Новият концепт Ай.Ди. (I.D.), представен на автомобилния салон в Париж, е основният електрически модел на компанията в духа на Бийтъл (Beetle) и Голф (Golf). Електромобилът би трябвало да е на пазара до края на десетилетието, посочва германският автомобилопроизводител.

Компанията уточнява, че 4-местният автомобил ще разчита на нова електрическа технология на Фолксваген, която ще увеличи пробега на колата с едно зареждане и ще намали разходите на собствениците.
Компанията отбелязва, че пробегът ще бъде между 400 до 600 километра, а разходите ще бъдат като при добре оборудван Голф. Цената на Ай.Ди. ще бъде малко над 33 000 долара.

Дизайнът на колата е като на футуристичен миниван с плосък покрив. Фолксваген посочва, че Ай.Ди. ще бъде дълъг 4,10 метра, като така ще бъде с 16 сантиметра по-къс от Голф. Ще се захранва с електромотор с мощност до 170 конски сили, който ще се нуждае от 8 секунди, за да ускори до 100 километра в час, като максималната скорост ще бъде 160 километра в час.

Първоначално шофьорите ще трябва сами да карат Ай.Ди., но Фолксваген планира безпилотна версия на електромобила до 2025 година.

Дизайнерите вече подготвят иновативни дисплей системи и ще предложат опция, при която воланът ще изчезва в таблото само с натискането на едно копче.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg