EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

US санкции за две руски фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US санкции за две руски фирми

mail13:50 | 22.08.2018прегледи 504 коментарикоментари 0


САЩ наложиха санкции на две руски транспортни фирми, които са заподозрени в прехвърляне на петрол на севернокорейски кораби в нарушение на резолюции на Съвета за сигурност на ООН, предаде Асошиейтед прес.

По-рано тази година министерството на финансите на САЩ заяви, че свързан с тези руски компании кораб е прехвърлил 3500 тона петрол на кораби, плаващи под севернокорейски флаг.

Според министерството купувачът е бил севернокорейската банка Тесон, която е свързана с отдел от Корейската трудова партия, занимаващ се с незаконна икономическа дейност в полза на севернокорейските лидери.

Активите на двете руски фирми в САЩ се замразяват, а на американци се забранява да търгуват с тях.

Санкционирани са фирмите "Приморие маритим лоджистикс" и "Гудзон шипинг" от Владивосток, както и шест от корабите им.

Междувременно влязоха в сила американски санкции срещу Русия заради случая с бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Забраняват се доставки за Русия на стоки и технологии, свързани с националната сигурност на САЩ, както и износа на електроника и технологии за нефтогазовия отрасъл. Предвижда се след три месеца да влязат в сила и по-тежки мерки, включително пълна забрана за износ на всякакви американски стоки за Русия с изключение на храни, както и за внос в САЩ на руски стоки, включително петрол и петролни продукти.


Тагове: САЩ, Русия, санкции
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg