EUR 1.9558
USD 1.6499
CHF 1.8160
GBP 2.1668
CNY 2.3771
you tube
mobile version

US брандове с призив към Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US брандове с призив към Тръмп

mail17:10 | 23.05.2019прегледи 607 коментарикоментари 0


Някои от най-големите имена в американското обувно производство написаха отворено писмо до президента  на САЩ Доналд Тръмп с молба да премахне обувките от предложения списък с високи мита за вноса от Китай, съобщава агенция MarketWatch.

Писмото с дата 20-и май беше публикувано на сайта на Американските дистрибутори на обувки и търговците на дребно (FDRA) и беше подписано от близо 200 компании, включително от водещи фирми като Nike Inc., Under Armour Inc., Foot Locker Inc. и Reebok.

Повод за тази съвместна инициатива даде изявление на Доналд Тръмп, че жела "много силно" въвеждането на допълнителни налози от 25% върху останалия внос от Китай в размер на около 325 млрд. долара, като самият списък включва и обувните принадлежности.

Производителите на обувки заявиха, че като индустрия, която "е изправена ежегодно пред разходи за мита в размер на 3 млрд. долара, можем да ви уверим, че всяко увеличение на цената на вноса на обувки ще има пряко въздействие върху американския потребители". Ако цените се повишат на границата поради транспортни разходи, увеличаване на трудовите ставки или допълнителни мита, потребителите в САЩ ще плащат  повече за техните продукти, твърдят компаниите в откритото им писмо до Тръмп.

Асоциацията FDRA оценява, че предложените от президента на САЩ тарифи за Китай ще добавят 7 милиарда долара допълнителни разходи за американските потребители, наред с милиардите, които американците плащат заради митата върху вноса на обувки, които бяха въведена още през далечната 1930-а година. Тези допълнителни налози ще затруднят силно американската работническа класа и семействата на трудещите се.

"Добавянето на 25-процентно увеличение на данъка в допълнение към вече наличните тарифи би означавало, че някои работещи американски семейства би се наложило да плащат почти 100-процентно мито върху закупените от тях обувки. Това е неизмеримо", заявиха компаниите, добавяйки, че "е време да приключим тази търговска война с Китай".


Тагове: Тръмп, мита, Nike
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg