EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK:3,4 млн. работни места създали малки фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK:3,4 млн. работни места създали малки фирми

mail12:45 | 21.10.2016прегледи 501 коментарикоментари 0


Малките фирми във Великобритания са създали десет пъти повече работни места в сравнение с големите компании, които лобират за оставането на страната в ЕС, пише вестник Daily Mail.
Депутатът от торите Чарли Елфик заяви, че малките фирми разчитат най-малко на единния пазар. Установено е, че само 6% от британските компании изнасят за ЕС, но всички трябва да се съобразяват със законодателството на блока.
Числата показват, че малките и средните фирми са създали 3,4 млн. нови работни места в частния сектор през последните 15 години. Докато големите бизнеси за същия период са създали 323 хил. нови работни места. Освен това за 15 години процентът на британците, наети от малки компании се е увеличил от 55% на 60%.
„Ясно е , че големия бизнес не създава работни места през последните 15 години. Министерството на финансите и Английската банка трябва да правят повече, за да подкрепят малките компании, създаващи работни позиции“, подчерта Елфик. Той допълва, че след Брекзита трябва да се създаде държава, която подкрепя предприемачите и иноваторите, които осигуряват работа на британците.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg