EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P: 15 големи банки в Италия стабилни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P: 15 големи банки в Италия стабилни

mail14:30 | 06.08.2012прегледи 343 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Standard & Poor's днес потвърди рейтинга на 15 от най-големите банки в Италия, като оценката на други 15 е била намалена, информира Асошиейтед прес.
S&P предупреди, че италианската рецесия вероятно ще бъде по-дълбока и по-продължителна от първоначално очакваното. Агенцията допълва, че проблемните активи се трупат, а същото време много банки са намалили провизиите за за покриване на загуби по кредити, което ги прави по-уязвими. Инвеститорите се опасяват, че засегнатата от рецесия Италия ще има все повече затруднения да се справи с дълговото си бреме - около 123 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) за 1,58 трилиона евро (1,93 трилиона долара) - и искат по-високи лихви по нейните облигации.
Рейтингите на UniCredit SpA и Intesa Sanpaolo SpA са потвърдени. Те бяха сред 34-те банки, чийто оценки S&P свали през февруари заради финансовата уязвимост на страната и очакванията за по-ниски корпоративни печалби, припомня АП. Banca Carige SpA, Banca Popolare dell'Alto Adige, Unione di Banche Italiane са сред банките с понижен още рейтинг.


 


Тагове: банки, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg