EUR 1.9558
USD 1.7503
CHF 1.7809
GBP 2.3421
CNY 2.5107
you tube
mobile version

S&P потвърди рейтинга на Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P потвърди рейтинга на Китай

mail07:34 | 01.10.2019прегледи 961 коментарикоментари 0


Рейтинговата компания "Стандард енд Пуърс" потвърди кредитния рейтинг на Китай на ниво "A + / A-1", отбелязвайки, че страната ще успее да поддържа над средния растеж на брутния вътрешен продукт (БВП) и ще подобри фискалните резултати през следващите три до четири години, предаде Ройтерс.

Кредитната агенция запази и стабилна перспектива пред китайския рейтинг, като в същото време заяви, че не очаква отношенията между САЩ и Китай да се нормализират в обозримо бъдеще, което вероятно означава, че китайският износ и инвестиции в производствения сектор може би ще отбележат слаб растеж през следващите няколко години.

"Икономиката вероятно ще се сблъска с повишена несигурност поради напрежението между САЩ и Китай и полаганите усилия за преструктуриране на икономиката и за намаляване на финансовите рискове“, допълни "Стандард енд Пуърс".

"Наложените от САЩ ограничения за трансфер на технологии в Китай могат да възпрепятстват подобряването на производителността, но въпреки това е по-вероятно е Китай да поддържа силен икономически растеж, ако ускори вътрешните реформи", допълни кредитната агенция.

Рейтинговата агенция очаква растежът на реалния БВП на глава от населението да остане над 5% годишно през следващите три години.

"Стандард енд Пуърс" също така посочи, че може да повиши рейтинга на Китай, ако растежът на кредитите се забави допълнително, но може и да го понижи, ако агенцията види по-голяма вероятност, че Китай ще отслаби усилията си за ограничаване на нарастващия финансов риск и ако позволи по-висок кредитен растеж в подкрепа на икономическата експанзия.


Тагове: Китай, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Най-често задаваните въпроси за ЕП

23:00 | 07-03-19 | 1381