EUR 1.9558
USD 1.7052
CHF 1.7125
GBP 2.2220
CNY 2.4605
you tube
mobile version

S&P повиши рейтинга на KBC Груп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P повиши рейтинга на KBC Груп

mail13:10 | 13.11.2017прегледи 12379 коментарикоментари 0


На 27 октомври една от най-големите агенции за кредитен рейтинг – Standard & Poor’s Global Ratings, повиши рейтинга на KBC Bank и на ČSOB (Ceskoslovenska Obchodni Banka), част от KBC Груп. Агенцията преразгледа рейтингите на двете банки, като повиши дългосрочните рейтинги на KBC Bank и на ČSOB от 'А' със стабилна перспектива на 'A'  с положителна перспектива, а краткосрочните рейтинги на двете банки са повишени на 'A-1'.

Според оценките на Standard & Poor’s финансовите институции с дългосрочен рейтинг 'A' имат силен капацитет да изпълняват финансовите си ангажименти, но са до известна степен по-податливи на неблагоприятни ефекти от изменения в обстоятелствата и икономическите условия, отколкото длъжниците в категориите с по-висок рейтинг. По отношение на краткосрочен рейтинг – финансовите институции с рейтинг 'A-1' имат силен капацитет да изпълняват финансовите си ангажименти. Това е най-високата категория краткосрочен рейтинг на Standard & Poor’s Global Ratings.

Според Standard & Poor’s позитивното преразглеждане на KBC Bank отразява тяхното очакване, че през следващите две години банката ще прилага своята стратегия да поддържа висок регулаторен капитал и ще изгради голям буфер от инструменти, които да предпазват големите кредитори. Те допълват, че преразглеждането на рейтинга на дъщерната банка на KBC Груп – ČSOB е позитивно, тъй като то отразява преразглеждането на рейтинга на KBC Bank. В случай на бъдещи промени, те ще се отразят и на тази ключова за групата банка.

Агенцията запазва рейтингите на стратегически важните за KBC Груп дъщерни банки – KBC Ireland и Обединена българска банка. През юни 2017 г., малко след придобиването й от KBC Груп, рейтингът на Обединена българска банка (ОББ) бе повишен от Standard & Poor’s Global Ratings с 4 нива – от 'В' на 'ВВ+', като перспективата от „под наблюдение“ се замени с „положителна“.


Тагове: ОББ, рейтинг
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg