EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Rolls-Royce съкращава +9 хил. работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Rolls-Royce съкращава +9 хил. работници

mail18:05 | 22.05.2020прегледи 1547 коментарикоментари 0


Британската промишлена група Rolls-Royce съобщи, че ще се наложи да съкрати най-малко 9000 души, за да спести £1,3 млрд. ($1,59 млрд.) годишно на фона на кризата в авиационния сектор заради пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

Закриването на работни места ще бъде най-вече в гражданското авиокосмическо подразделение, уточни компанията, която е започнала консултации с профсъюзите.

Освен това Rolls-Royce може да затвори някои от заводите си като част от програмата за съкращаване, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Уорън Ист.

На въпрос дали съкращенията могат да доведат до затварянето на заводи той отговори в ефира на Би Би Си: "Преразглеждаме присъствието си, тъй като очевидно като свиваш дейност под някакво равнище, става неикономично, така че е възможно".

Британският министър на правосъдието Робърт Бъкланд заяви, че Великобритания ще потърси начини как да помогне на служителите на Ролс-Ройс.

Ще трябва да работим с работодателя, за да потърсим възможности, каза той.

Всички ние ще насочим вниманието си не само към Rolls-Royce, но към целия сектор, допълни Бъкланд.

Rolls-Royce е един от най-големите производители на самолетни двигатели в света. В компанията работят 52 000 души, от които 23 000 са във Великобритания.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg