EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

RBC: Компаниите не са склонни да увеличат кеш активите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RBC: Компаниите не са склонни да увеличат кеш активите

mail11:20 | 06.07.2010прегледи 414 коментарикоментари 0


Висши мениджъри от цял свят задържат ключови планове за повишаване на кеш активите, тъй като чакат световната икономика да се стабилизира още повече. Това става ясно от проучване на Economist Intelligence Unit, направено по поръчка на Royal Bank of Canada, съобщава Reuters.
Данните от проучването сочат, че едва 38 % от анкетираните очакват свежият капитал в компаниите им да се повиши през следващите два години, независимо от нарастващия брой на сливания и придобивания, както и от сключването на сделки с частни фондове, от активизирането на проекти по финансиране и първично публично предлагане с отминаването на световната финансова криза.
„Частните капитали (37 процента) и синдикалните кредити ( 35 процента) са сред най- често сочените варианти за повишаване на дълга или капитала, следвани от инвестиционните кредити ( 25 процента), вторичното публично предлагане ( 14 процента), секюритизацията (14 процента) и IPO ( 11 процента),” става ясно от проучването.
Проучването отразява мнението на 440 висши финансови и нефинансови мениджъри от цял свят по отношение на бъдещето на капиталовите пазари. Проучването е реализирано в периода 28 април - 25 май.
Мениджърите очакват икономическият ръст да се възстанови през следващите две години, като определят нестабилността на икономиката във възловите пазари като ключов риск за активността по повишаване на капитала, следвана от политическата нестабилности валутните колебания.
Едва 5 % от анкетираните посочват, че новите регулаторни правила ще бъдат риск за финансовите планове на компаниите им.
Поддържането на големи резерви в кеш от компаниите, една практика, пренебрегвана от инвеститорите преди, е много по- ценена сега в сравнение с преди две години, тъй като дава по- голяма възможност за справяне с рисковете на екстремните условия на пазарите, става ясно от проучването на Economist.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1224