EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

MЗХ и ДФ “Земеделие” с 1,8 млн. лв. бонуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

MЗХ и ДФ “Земеделие” с 1,8 млн. лв. бонуси

mail17:30 | 22.02.2012прегледи 608 коментарикоментари 0


Администрацията на Министерството на земеделието е раздала над 800 хиляди лева бонуси, а във фонд "Земеделие" са раздадени над 1 милион лева. Това каза депутатът от БСП Меглена Плугчиева, информира БНР.
“В тези условия на тежка криза, на абсолютна бедност, на която се обрича населението ни, този цинизъм е абсолютно престъпен и недопустим. Още повече, че темата земеделие и провал на селскостопанската ни политика и деформации на аграрния сектор са ежедневие и нещо, с което се занимаваме в парламента.”, твърди Плугчиева.
Не 800 хиляди, а 600 хиляди лева бонуси са раздадени за миналата година в системата на земеделското министерство, уточни министър Мирослав Найденов. Според него допълнителните пари са взети не от ръководството, а от служители и то като премии за извънреден труд, като премиите не надвишават една работна заплата.
Това са бонуси, които са раздавани също от фонд работна заплата за извънредна работа. И в момента даваме на хората, които работят извънредно за евакуирането на животните от наводнението. Има винаги при извънреден труд бонуси, които се раздават, защото това е начинът. В извънработно време, когато работи, ти трябва да го премираш. Нито аз, нито заместниците, нито някой от политическия кабинет е получавал., увери Мирослав Найденов.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1962