EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody’s: Гърция няма да фалира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s: Гърция няма да фалира

mail11:40 | 22.07.2010прегледи 582 коментарикоментари 0


Гърция няма да фалира, докато е в сила пакетът от помощи на ЕС и МВФ в размер на 110 млрд. евро, смята Томас Бърн, заместник директор на рейтинговата агенция Moody’s, цитиран от гръцкия в. "Вима". 
Пред американски телевизионен канал Бърн казал, че с помощта отвън Гърция може да финансира дефицитите си до 2012 г. без да прибягва до пазарите.
Представителят на рейтинговата агенция уточнил, че проблемите за Гърция в дългосрочен план обаче остават заради високия държавен дълг на страната.
От своя страна Анке Рихтер, директор на Conduit Capital Markets, изказала мнение, че преди края на 2011 г. не стои въпрос за преструктуриране на гръцкия дълг. Според нея ако Гърция покаже, че заслужава да получи допълнителна помощ, кредиторите й ще я предоставят. Рихтер била убедена, че Гърция е постигнала напредък по отношение на финансовото си оздравяване, но не пожелала да прогнозира дали в крайна сметка страната ще реализира поставените цели.
Във връзка с това в. "Вима" се позовава на данни, публикувани от в. The Wall Street Journal, които показвали, че за първите шест месеца на годината Европейската централна банка е предоставила финансова инжекция в размер на 126 млрд. евро на
банките в Гърция, Испания, Ирландия и Португалия, оказали в центъра на войната на пазарите. Отбелязва се, че 93  млрд. евро от тази сума за били дадени на гръцките банки.
Тези данни са знак, че The Wall Street Journal отново подхваща слуховете, че Гърция и Португалия ще прибегнат до преструктуриране на своите дългове. Тези слухове бяха
опровергани от правителствата на двете страни, коментира гръцкият вестник.                                            



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045