EUR 1.9558
USD 1.7350
CHF 1.7477
GBP 2.2056
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Mars пуска 4 нови марки на българския пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Mars пуска 4 нови марки на българския пазар

mail14:25 | 11.04.2019прегледи 668 коментарикоментари 0


Докато България и Сърбия се борят коя да приеме на своя територия новия завод на „Фолксваген“, засега нито една от двете държави няма шанс да има производствена база на Mars, Inc. - един от най-големите производители на хранителни продукти в света. Това съобщи сръбският директор на компанията за България Предраг Милинчич. Причината е в поликата да се изграждат големи заводи, които да обслужват много пазари и на свой ред да са голям пазар за продуктите. В Полша се намира един такъв завод, откъдето се внасят продаваните у нас продукти от портфолиото.

Тази година предстои пускането на 4 нови марки на българския пазар. До месец в търговската мрежа ще се появят шоколадите Maltesers. Брандът за котешка и кучешка храна Perfect Fit също ще бъде представен скоро, след което по-късно през годината на българския пазар ще стъпят и още 2 нови марки – за хигиенни продукти за котки и за дъвки.

Mars произвежда шоколадови изделия, дъвки и бонбони, хранителни продукти и напитки. Компанията предлага и продукти и услуги за домашни любимци. Притежава над 115 марки, включително и такива, които генерират продажби в размер на над 1 милиард долара годишно.

В България компанията е пазарен лидер при дъвките, а нейните продукти са представени в над 40 хил. обекта. За миналата година компанията регистрира ръст от 4,3% в България, който е над средния за региона.

От 2017 г. се прилага План за устойчиво развитие. Един от най-впечатляващите резултати е, че цялото количество бонбони M&M’s се произвежда, благодарение на възобновяеми енергийни източници. 100% от операциите в САЩ и Обединеното кралство се захранват от възобновяемо електричество. Като резултат се отчита 10% спад на парниковите емисии. През следващите няколко години компанията ще инвестира $1 млрд. в опит да се справи с проблеми като климатичните промени и бедността.


Тагове: Mars, България
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg