най-ново | най-гледано | категории

Фирми:Шкода, "МакДоналдс"

Чешкото подразделение на "Фолксваген" (Volkswagen) - "Шкода" (Skoda) планира да навлезе в сегмента на достъпните електрически автомобили с ново изцяло електрическо малко превозно средство, предаде Ройтерс. Пред журналисти в Прага главният изпълнителен директор на "Шкода" Клаус Зелмер заяви, че превозното средство, наречено "Епик" (Epiq), се очаква да струва около 25 000 евро (27 000 долара) и ще бъде представено през следващата година.

Дизайнът ще изглежда напълно различен от този на планирания модел "АйДи.2ол" (ID.2all) на "Фолксваген", каза още главният изпълнителен директор на "Шкода". Превозното средство ще бъде Ес Ю Ви (SUV - спортен автомобил с повишена проходимост - бел. ред.) с дължина 4,1 метра и ще има багажник с капацитет до 490 литра. "Просторно е, но е много компактно отвън", каза още Зелмер. В светлината на нарастващия пазарен дял на китайските конкуренти, произвеждащи задвижвани с батерии автомобили, Зелмбер каза още: "Готови сме за конкуренция".

--------------------

Срив в системата за поръчки на американската верига за бързо хранене "МакДоналдс" (McDonald's) преди дни е нарушил работата на част от нейните ресторанти в целия свят, предаде ДПА. Компанията съобщи, че се касае за "технологичен срив", който е в процес на отстраняване. "МакДоналдс" обяви, че проблемът "не е свързан с киберсигурността", предаде Асошиейтед прес.

Клиенти на веригата за бързо хранене във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Япония са се оплакали чрез публикации в социалните мрежи, че не са успели да направят поръчките си.  Японската подразделение на "МакДоналдс" публикува онлайн извинение към своите клиенти. В него се посочва, че те трябва да "почакат известно време", докато проблемът бъде разрешен.  Работата на някои от ресторантите на "МакДоналдс" видимо не е нарушена, посочва АП.

Клиенти на веригата в Лондон, Милано и Банкок не срещат проблеми, когато правят своите поръчки или ги получават, отбелязва агенцията.