най-ново | най-гледано | категории

Гледки към северното сияние от стъклени иглута


Стъклените иглута предлагат на туристите в Лапландия и Гренландия идеалната възможност да изживеят полярното сияние. Техническото ноу-хау на АББ, съчетано със системи, които използват стандарт KNX технология за сградна автоматизация, гарантира безпроблемната им работа при предизвикателни климатични условия.
Компанията работи с разработчиците на стъклени иглута във Финландия от много години. От 2016 г. технологията гарантира, че тези иглута предлагат на туристите непрекъсната гледка към северното сияние и цялостен комфорт в Лапландия в рамките на Арктическия кръг. Тези иглута са направени от най-добрите нови иновации в отоплителната технология и сградната автоматизация, с въздушната термопомпа на иглуто, вентилационния модул, подовото отопление и отоплението на вътрешната и външната страна на стъкления покрив, свързани към ABB i-bus® KNX – централизирана система за автоматизирано управление. При изтичане на вода, например, магнитният вентил спира светкавично подаването на вода, а оптичната връзка предава алармата към рецепцията и офиса за поддръжка. Обслужват се всички основни елементи от управлението на сградата.
Актуализиран дизайн на стъклените иглута, наречен Smart Lucia бе представен в Гренландия. Изработени от интелигентно стъкло и стомана, стъклените иглута са разположени на територията на хотел Arctic в Илулисат на брега на Гренландия. Разположени на ръба на скалата, туристите, отседнали в иглутата, могат денонощно да наблюдават природата, морето и преминаването на айсберги.