EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

25 % от младите са безработни в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

25 % от младите са безработни в България

mail12:20 | 04.08.2010прегледи 2504 коментарикоментари 0


Положението с безработицата в България все повече безпокои властите в страната, съобщава електронното издание К2Капитал. Равнището на безработицата сред младите хора в България е 25 %, отбелязва изданието, позовавайки се на информация от анализа на Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество.  За сравнение безработните млади хора в Европа са около 20 %. От февруари насам нивото на безработицата в България е между 9 и 10 %, като се наблюдава по- скоро лек спад.
По данни на асоциацията за една година 9 хиляди млади хора - с образование и квалификации, са напуснали територията на България, за да търсят реализация зад граница.
Данните от цитирания анализ сочат, че младите хора - и това е стабилна тенденция - все по- трудно си намират първа работа. Липсата на възможности за реализация на знанията и уменията принуждава младите българи да се насочват към т.нар. сива икономика и да работят за минимална заплата и без трудов договор. Друга стабилна тенденция е увеличаването на апатията и отсъствието на мотивация сред младежите, заради невъзможността да удовлетворят своите потребности и да приложат в практиката наученото от университета, отбелязва изданието.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg