EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нощният Несебър осветен с 68 диодни фенера

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нощният Несебър осветен с 68 диодни фенера

mail17:40 | 01.07.2010прегледи 1563 коментарикоментари 0


Панорамната разходка до древния град на Несебър това лято ще e още по-приятна и романтична, защото провлакът, свързващ новата със старата част на града, грее с допълнителни светлини в тъмните часове на денонощието, съобщиха от пресслужбата на община Несебър. Романтичният щрих точно на една от емблемите на Несебър не само фокусира вниманието върху тънката ивица суша, свързваща полуострова, но и подчертава максимално магнетичното очарование на хилядолетния град.
Допълнителната вечерна светлина, обливаща провлака е по идея на община Несебър, а за осъществяването й бяха вградени 68 диодни фенера в бордюрите от двете страни на пътя. За да добие завършеност светлинният акцент, бе монтирана и 1350 метра светлодиодна лента за външно полагане. Всички осветителни тела са захранени с 24 волтово напрежение, което ги прави безопасни при монтаж и експлоатация. Един фенер консумира 3 вата ел. енергия, а един метър светодиодна лента - 4 вата ел. енергия. Общото потребление на ток за целия провлак е 5.6 киловата, а срокът на експлоатация на осветителните тела е над 50 хиляди часа.
Това е поредната добра инициатива на община Несебър, с която се цели да се подчертаят природно-историческите особености на единствения град по българското Черноморие, съчетаващ древна история и модерен изглед. Така живописният Несебър увеличава своята притегателна сила не само с прекрасните условия за традиционен летен туризъм, но и с възможността посетителите да се срещнат със съхранения дух на древността, преминавайки през светлинния „лъч” на провлака.

 

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg