EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

IMI България инвестира 7.63 млн. лв. в Ботевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IMI България инвестира 7.63 млн. лв. в Ботевград

mail10:03 | 18.04.2017прегледи 1521 коментарикоментари 0


Производителят на електронни модули за автомобилна, промишлена и битова електроника "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД (IMI България) разкрива нови мощности. На церемонията заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов изтъкна, че това е поредната инвестиция в Ботевград на IMI България, която ще даде възможност на още 400 души да започнат работа.

През 2016 г. Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД получава сертификат за инвестиция клас А за проекта „Разширение и оптимизиране на технологичните и логистични мощности в гр. Ботевград. Инвестицията е в размер 7.63 млн. лв., а проектът предвижда закупуване на три нови производствени линии за асемблиране на модули и съпътстващи машинни модули, като след завършване на проекта производственият капацитет ще се увеличи с 20-25%. Произведените изделия представляват електронни модули, които се използват в автомобилната, индустриална и битова електроника.

„През януари 2017 г. се подписа договор между министъра на икономиката и дружеството за прилагане на мярката по чл. 22д от ЗНИ за финансово подпомагане за частично възстановяване на задължителни осигурителни вноски за новоназначени работници и служители. В периода до 2020 г. от бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени средства на обща стойност до 735 513 лв.", изтъкна заместник-министър Борисов, като потвърди ангажимента на държавата. Той добави, че инвестициите в производството са дългосрочни, създават стабилна заетост и допринасят за повишаване на икономическата активност в региона. „Изграждането у нас на нови производствени мощности на IMI България е огромно признание за страната ни като предпочитана инвестиционна дестинация", посочи заместник-министър Борисов.

Община Ботевград е сред общините със структуроопределящи предприятия за индустрията на Област София, която се е утвърдила като промишлен център и обособена икономически-активна зона, благодарение на наличието на инфраструктура за реализация на продукти и стоки в сектора на услугите. „Изборът за реализиране на проекта в България е изключително позитивен сигнал за останалите инвеститори, които разглеждат Югоизточна Европа като потенциална локация за установяване на нови производства", изтъкна Борисов, като добави, че разчита България да остане за инвеститора дестинацията, която ще ръководи създаването на „ноу-хау" и иновации в рамка на групата.

 Жил Бернар, управител на IMI BULGARIA посочи, че инвеститорът е избрал България не заради евтината работна ръка и местоположението, а заради квалифицираните инженери и технолози. „Талантливите български мениджъри гледат в правилната посока, компанията разчита на тях, а хората са основният ресурс, заради който се спряхме на България. Нашата успешна история в страната ще продължи със сградите, които откриваме днес", допълни той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg