EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GM разчита на китайците от малките градове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM разчита на китайците от малките градове

mail14:42 | 09.10.2009прегледи 425 коментарикоментари 0


Американската автомобилостроителна компания General Motors обяви днес, че продажбите й в Китай през септември са нараснали до рекордно равнище, а общите продажби за първите девет месеца на годината са се увеличили с 55 на сто до
 близо 1,3 млн. автомобила, предаде AP.
General Motors и други световни автомобилостроителни компании разчитат на бързо нарастващия китайски пазар, за да повишат продажбите си на фона на слабото търсене на автомобили в останалите части на света.
През септември General Motors и китайските й съвместни дружества са продали общо 181 148 автомобила, съобщи компанията, без обаче да посочи данни от миналата година, които да послужат за сравнение.
Важен фактор за увеличаването на продажбите са хората в малките китайски градове, които купуват кола за първи път, посочи президентът на General Motos China Group Кевин Уейл.
Пекин подпомогна нарастването на показателя, предлагайки данъчни облекчения и субсидии за замяна на старите автомобили с нови, по-икономични и щадящи околната среда модели. По-голямата част от правителствената помощ бе насочена към китайските производители на малки автомобили, въпреки че чуждестранните
компании също отчетоха нарастване на продажбите, допълва АП.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039