EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Eгипет отлага поскъпване на визите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Eгипет отлага поскъпване на визите

mail12:35 | 01.03.2017прегледи 1619 коментарикоментари 0


Решението за повишаване на стойността на туристическите визи за Египет се отлага за първи юли, обяви снощи египетското министерство на туризма, цитирано от ТАСС.
В съобщението на ведомството се уточнява, че новите визови правила ще започнат да действат от първи юли, а не от първи март, както бе обявено по-рано.
В петък туристическото министерство оповести указ, с който от първи март еднократните визи поскъпват от 25 на 60 долара, а многократните стават 70 долара. Съответните уведомления вече са изпратени до всички гранични пунктове на страната - летища, пристанища, наземни пропускателни пунктове.
Новата мярка предизвика негативна реакция в туристическия сектор, чийто представители заявиха, че моментът е крайно неподходящ за повишаване на приходите от визи, макар и да са необходими за страната. Според експерти толкова сериозно увеличение на визите може да накара туристите да се замислят колко целесъобразен избор е да се почива в "страната на пирамидите". Семейство от три-четири души ще трябва да плати за влизане в страната от 180 до 240 долара.
За последно през 2014 година египетските власти повишиха стойността на визите от 15 до 25 долара, припомня агенцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg