EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Dm България с +157 млн. лева оборот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

dm България с +157 млн. лева оборот

mail11:07 | 13.11.2020прегледи 949 коментарикоментари 0


dm България отчете оборот от над 157 милиона лева за финансовата година 01.10.2019–30.09.2020 г., което е ръст близо 4% спрямо предходния отчетен период. Компанията завърши финансовата година с 87 магазина в 27 града, а броят на служителите е близо 800. За последната година бяха направени и инвестиции в размер на 5,4 милиона лева за разширяване и обновяване на мрежата от магазини. 

През 2020 г. бяха инвестирани повече от 100 000 лева в различни обучения и курсове. Водещ акцент в програмата за повишаване на квалификацията беше разширяването на обхвата на обучението на dm дрогеристи по австрийска програма и провеждането на продуктови тренинги и на курсове за личностно развитие и за работа с клиенти. Като част от добрите HR практики на dm, през месец септември повече от 600 служителя, които са на „първа линия“ в магазините и логистичния център на компанията получиха бонус в размер на средно 20% от месечното си възнаграждение. 

През последната финансова година dm България отбеляза ръст на оборота от близо 4% до 157 351 706 лева. Това отрежда лидерска позиция на компанията в сектора на търговията с дрогерийни стоки у нас по показателя оборот. За една година компанията инвестира повече от 5,4 милиона лева в България

През изминалата финансова година dm България направи инвестиции в размер на 5,41 млн. лева в България. Те бяха реализирани основно за разширяване и модернизиране на филиалната мрежа, като в периода 01 октомври 2019 г. – 30 септември 2020 г. бяха открити 7 нови магазина. Така към дата 30.09.2020 dm има 87 магазина в 27 града. Плановете на компанията са през следващата финансова година да бъдат открити още 7-8 магазина. С разширяването на филиалната мрежа, нарасна и борят на служителите, които вече са почти 800.

dm България въведе политика на дълготрайни цени за всички свои магазини в страната, с която поема ангажимент да не увеличава цените на стоките за период от минимум 4 месеца.  Клиентите на dm България вече могат да пазаруват онлайн през foodpanda

dm последователно работи за въвеждането на нова за България професия – „дрогерист“ и през 2020 година тя беше официално регистрирана у нас с официално наименование "Koнcyлтaнт ĸoзмeтични, пapфюмepийни, биoлoгични пpoдyĸти и битoвa xимия". В резултат на това през месец септември 2020 г. стартира първият клас в България за обучение по тази професия по австрийска програма. По инициатива на компанията, първите 13 деца започнаха 5 годишен гимназиален курс в Професионалната гимназия по химични и хранително вкусови технологии „Д. И. Менделеев“ в гр. Варна. Те ще се обучават в системата на дуалното обучение. 

Наред с утвърдените общообразователни предмети, учениците ще изучават и специализирани дисциплини като химия, ботаника и фармакогнозия, стокознание, фармакология, токсикология, козметика, биология и предприемачество. Освен това подробно ще се изучава не само състава на козметични, биологични и химични продукти, но и какво е тяхното въздействие върху човешкото тяло.

Още в 11-и и 12-и клас под формата на дуално обучение те ще могат да работят във вериги магазини на намалено работно време с подписани трудови договори. Голямото предимство на професията е, че тя се получава в рамките на средното образование. Няма следващо ниво на подготовка, като това е стандарт в Австрия и Германия.

„Дрогерист“ е професия, която в немскоезичния свят - Германия, Австрия и Швейцария, съществува от десетилетия. Нейното развитие е свързано с нарастването на популярността на специализирани вериги за търговия с дрогерийни стоки като dm и разширяването на асортимента в тях, което налага в магазините да има обучени специалисти и така започва развитието на професията, която бързо се утвърждава като базова за сектора на търговията с дрогерийни стоки.

В системата на дуалното обучение dm България участва активно в професионалната подготовка на ученици по още две професии - „Икономист – търговия“ и „Спедитор логистик“. Към момента по тях обучават 66 ученици в 7 гимназии в страната.


Тагове: dm, оборот
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg