EUR 1.9558
USD 1.7726
CHF 1.7904
GBP 2.2832
CNY 2.5288
you tube
mobile version

Dika отваря магазини във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Dika отваря магазини във Франция

mail13:10 | 12.02.2019прегледи 435 коментарикоментари 0


Както бе съобщено още през лятото на 2018 година Едоардо Миролио отваря 24 фирмени магазина на DiKa във Франция. Те ще се намират в 24 големи и по-малки градове, а първият от тях ще бъде открит 13 февруари 2019 г. в столицата Париж. Сделката по придобиване на правото за наемане на магазините беше сключена на 5 февруари 2019 година, съобщи италианският предприемач. Българската модна марка DiKa се настанява в магазините на френска търговска верига, чиито обекти са в процес на ликвидация. Те са с различна площ и различен срок за ползване. Размерът на сделката е 2 млн. евро. Той ще задържи на работа 40-те души от персонала, който и до момента е работил в магазините на френската компания.

Още през лятото италианския предприемач Едоардо Миролио обяви, че планира да популяризира марката в чужбина, като отвори магазини във френските градове Сен Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза. Планира също така да отговори магазини и в Бургас и Варна, в момента такива работят в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио взема решение да купи Dika в края на 2017 година, когато предишният собственик прекратява дейността на компанията. „Купихме няколко от активите на Dika, както и тяхната търговска марка. Закупихме две фабрики за облекла в Сърбия – в Димитровград и в Пирот.“, коментира той пред журналисти. В компанията работят 420 души - 20 в София, които съставляват дизайнерския екип и 400 във фабриките за конфекция в Сърбия.

Италианският предприемач с български паспорт е известен най-вече с инвестициите си във винопроизводството. Но той притежава и седем текстилни фабрики – в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов.

 До месец ще бъде открит и нов фирмен магазин на Dika в Румъния - трети поред. DiKa е представена и в два магазина в Грузия.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg