EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Dacia се страхува от Great Wall

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Dacia се страхува от Great Wall

mail14:30 | 14.06.2011прегледи 2325 коментарикоментари 0


Китайски производител на автомобили ще сглобява в България най-евтината кола в Европа, поставяйки в опасност надмощието на Дачия в тази пазарна ниша, пише днес румънският вестник "Адевърул". Първите автомобили, произведени от китайците в България, ще излязат от вратите на фабриката в Ловеч в края на тази година, а цените започват от 6 400 евро, посочва изданието.
Ниската цена бе основният коз, който направи моделите Дачия предпочитани в Европа. Сега румънският производител рискува да бъде детрониран в това отношение от китайска компания, която ще произвежда коли за ЕС в България, пише "Адевърул". Great Wall Motors от Китай, в партньорство с българския Литекс Моторс, започват като начало производство на три модела, предназначени за европейския пазар още през 2011 г. Моделите, които ще бъдат сглобявани в Ловеч, са седанът Voleex C10, SUV Hover H5 и пикапът Steed. Макар че официално цените им още не са съобщени, според информация от вътрешни източници, те ще бъдат най-ниските в ЕС. С цена от 6 400 евро седанът ще бъде най-евтината кола, която може да се купи в ЕС, а седанът от клас В (лат. буква) ще бъде основният конкурент на Дачия Логан, пише румънският вестник.
Производството на китайско-българското партньорство със сигурност ще бъде ориентирано към износ, отбелязва "Адевърул". Румънският производител на автомобили Дачия е собственост на френската група Рено от 1999 г. Според две специализирани френски издания румънската компания се класира на осмо място сред най-предпочитаните марки автомобили от французите. Дачия е изпреварила на френския пазар компании като Тойота (девето място), Фолксваген (12-то), Сузуки (22-ро) и Фиат (23-то), пише "Адевърул".

 


Тагове: Румъния, Dacia, Great Wall
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101