EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Adidas пуска 3D принтирани маратонки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Adidas пуска 3D принтирани маратонки

mail12:33 | 13.04.2017прегледи 3982 коментарикоментари 0


Германската компания за спортна екипировка Adidas ще пусне на пазара нови маратонки, чийто подметки са направени чрез триизмерно принтиране, пише Reuters. Идеята е обувките, които се правят чрез иновативната технология, да започнат да се произвеждат масово през следващата година. По този начин команията преминава към нов етап в производството на спортни стоки. Тя ще си сътрудничи с младата калифорнийска компания Carbon, която прокарва пътя на новата технология Digital Light Synthesis. Тя позволява с помощта на 3D принтер да се прави междинна подметка от полимерна гума, чувствителна към светлината.

Клиентът проектира

Компанията се опитва да реагира бързо на променящите се тенденции в сектора и да даде на клиентите си възможност да проектират спортни обувки по свой вкус. Adidas вече представя възможност за някои от моделите си да бъдат направени с цвят по избор на клиента. Това изискваше поръчка по интернет.

При новото производство на 3D принтирани маратонки Adidas ще заложи на лимитирани серии и дори индивидуално направени според теглото на конкретния човек. Подобен експеримент с 3D принтиране на продукти правят и големите конкуренти на германската компания в сектора - Nike, Under Armour и New Balance. До момента обаче те използваха технологията само за прототипи и персонализирани бройки, без да имат масово производство./Регал


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg