EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

900 лв. възнаграждение за златен медал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

900 лв. възнаграждение за златен медал

mail16:00 | 29.02.2012прегледи 490 коментарикоментари 0


Правителството ще приеме решение българските олимпийски медалисти да получават по-високи възнаграждения. Това стана ясно след среща на премиера Борисов, Симеон Дянков, министърът на физическото възпитание Свилен Нейков с председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
По думите на министър Нейков до момента олимпийските медалисти получават месечни възнаграждения на стойност 3 пъти от размера на най-ниската работна месечна заплата, а отсега нататък предстои гласуването на законодателна промяна в Закона за физическо възпитание и спорта, за да има фиксирана точно определена сума. „За Олимпийски златен медал възнаграждението ще бъде 900 лв.; при сребърен – 90% от сумата, при бронзов – 80%. Другата промяна е свързана с това, че всеки един медал ще има своята конкретна стойност, а досега при повторно спечелване на медал тя беше равносилна едва на 10 % от стойността на спечеления.”, подчерта министърът на спорта и физическото възпитание. „Благодаря на премиера Борисов, защото нашите олимпийски медалисти ще имат възможността да получават по-високи възнаграждения. Това не са средства от държавния бюджет, а - от Българския спортен тотализатор”, допълни още той.

„С промяната кабинетът цели за тези, които вече са постигнали големи успехи, стипендиите, от една страна да се осъвременяват едновременно, без да са необходими повече законови промени, и от друга - многократните шампиони за всяка титла да получават същото възнаграждение, за да имат стимул и занапред да печелят нови медали.”, категоричен е министър на финансите Симеон Дянков.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg