EUR 1.9558
USD 1.7657
CHF 1.7907
GBP 2.3264
CNY 2.5085
you tube
mobile version

8 години ще трябват за тунел "Петрохан"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 години ще трябват за тунел "Петрохан"

mail14:10 | 25.02.2019прегледи 430 коментарикоментари 0


Проектът за изграждане на тунел под прохода "Петрохан" става необратим, съобщи в Монтана заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той участва в дискусионния форум "Европа в нашия дом" заедно с кметове от всички партии, бизнесмени, представители на неправителствени организации. Правителството е стартирало процедура за предварителни проучвания, с която се слага началото на цялостното изграждане. То може да стане за срок от 8 години. През март 2018 година правителството прие решение за изграждане на скоростен път до Видин и тунел под Петрохан. Относно тунела под Петрохан премиерът Борисов обяви, че държавата го подготвя за концесия. "Това е наш приоритет. Искаме да го направим, той е за хората, за бизнеса. Над 800 хиляди камиони минават през "Дунав мост 2", коментира премиерът тогава.

Идеята за тунел под Петрохан е от преди 70-80 години, но това съоръжение така и не е било построено.

Сред важните проекти за област Монтана Николай Нанков постави и основния ремонт на пътя от Берковица до Костинброд, който ще бъде завършен след 3 месеца. 3 млн.лв. са предвидени за ремонт на пътя Монтана - Лом, 15 млн. - за пътя Дъбова махала - Монтана.

Заместник-министър Николай Нанков обяви за грешка изграждането на Дунав мост 2 без скоростен път до Дунав. Натовареният трафик е донесъл повече проблеми, отколкото решения. Затова като необратим проект правителството приема и модернизацията на пътя от Видин към Ботевград.

Средствата за пътищата ще бъдат осигурени от европейските програми "Региони в растеж" и трансграничната програма "Румъния - България

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg