EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

7 скоростни отсечки нужни на България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 скоростни отсечки нужни на България

mail17:45 | 12.11.2010прегледи 2919 коментарикоментари 1


По време на конференцията BalREc "Общи усилия за устойчиво развитие" Росен Плевнелиев, регионален министър анонсира идея за изграждане на седем скоростни пътя, които ще направят България лесно достъпна. От 1 евро, вложено в строителството на магистрала, възвращаемостта е 2,5 евро, посочи той, като цитира данни от проучване на Deloitte. Стратегията на министерството до 2020 година предвижда съществуване на седем магистрали, седем високоскоростни трасета, два моста над Дунав, както и тунел под Шипка. Тези проекти са на обща стойност от 5 млрд. евро. Министър Плевнелиев се надява до края на 2012 година Министерството на регионалното развитие и благоустройството да усвои 1 милиард лева по европейските програми. Ето накратко отделните седем скоростни пътища, които са извън идеята за изграждане на седем магистрали.

Път Видин - Мездра – Ботевград.
Той е част от трасето по коридор №4 Видин – Кулата, като шансовете му да бъде включен в Оперативна програма „Транспорт” са големи. Чрез неговото изграждане ще се гарантира бърз трафик в посока север-юг след откриването на Дунав мост II.

Път Кюстендил – София
Той е част от коридор №8, осигуряващ пряка връзка с Македония, като участъкът София-Гюешево ще бъде предложен за проектиране в текущия програмен период, а реализацията му може са бъде осъществена през следващия.

Път Кюстендил - Дупница
Може да се осъществи чрез бъдещия скоростен път "Рила". Ако той се изгради като четири лентов път, ще гарантира бърза връзка в посока от Гърция към магистрала "Тракия". "Рила" е част от инициативата "За развитие на Южните Балкани".

Път Дунав мост - Русе - Габрово - тунела под Шипка – Казанлък- Маказа
Това трасе е разделено на два проекта за четири лентови пътища, които следват плътно коридор №9 или път I-5.

Път Варна – Констанца
Ще бъде част от магистрален пръстен, като ще се превърне в скоростен път за връзка с Румъния.

Път Русе – Шумен
Има шансовете да стане част от трансевропейската транспортна мрежа, където се предвижда и едноименно жп трасе.

Път Пловдив – Асеновград
Дължината му е само 20 километра, но играе съществена роля за региона, тъй като ще се окаже важен и използван от почти 800 000 души.

 

 

 


 
Коментари
 
Loredana - 12-11-2010 г. 19:39:29

Mnogo 3-lentovi pytishta sa neobhodimi na BG. Postroyte gi s otraziteli vyrhu razdelitelnite linii i taka shte syzdadete golqmo udobstvo na vodachite. Nali sme v Evropa , neka i pytishtata ni da sa po evropeyski udobni.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888