EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Още 80 млн.лв. помощ за МСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още 80 млн.лв. помощ за МСП

mail15:10 | 26.09.2020прегледи 1030 коментарикоментари 0


Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат за малките и средни фирми, за да имат възможност да адаптират производството си за работа в условията на пандемия. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в с. Люляково, където посети предприятие за автомобилни кабели и системи, ползващо подкрепата на държавата по линия на мярката 60/40 за запазване на заетостта, съобщи пресцентърът на кабинета.
Премиерът Борисов добавил още, че от следващата седмица всички фирми ще може да разчитат и на допълнителни средства между 50 000 лв. и 150 000 лв., с които да бъдат изграждани детски кътове, така че да има повече гъвкавост и улеснение за работещите родители. За тази мярка са предвидени 15 млн. лв.
"Каквото е необходимо, подкрепяме фирмите, за да може да работят. Това е важно за хората", категоричен е бил премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят посочил, че в условията на пандемия е важно да не се допуска затваряне на производства и икономиката да продължи да работи. Това е и причината правителството да реагира бързо и да въведе навременни и адекватни социално-икономически мерки. "Вкарахме мерките веднага, за да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни", добавил премиерът. "Докато другите говорят, ние работим, силата на правителството е връзката с хората", казал още Борисов.
Пред министър-председателя Борисов ръководството на предприятието в с. Люляково изразило удовлетворение от подкрепата по мярката 60/40, от която фирмата се ползва още от стартирането й. "За нашите дружества има изключителен социален и икономически ефект. Административната тежест е много малка", изтъкнали представителите на предприятието. Те подчертали, че от техните 1125 служители няма такива, които да са съкратени или да не са получили заплатите си, а помощта на държавата възлиза на около 800 000 лв. за всичките им дружества


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg