EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

64 лв. за отопление с газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

64 лв. за отопление с газ

mail09:45 | 30.08.2012прегледи 613 коментарикоментари 0


Средно 64 лева месечно са необходими за отоплението на едностаен апартамент* с природен газ през зимата в Северна България, показват разчетите на „Овергаз Север” ЕАД. Според изчисленията на компанията за поддържане на температура от 21 градуса в жилище от 40 квадратни метра са достатъчни 62 кубически метра природен газ.

Ако същият апартамент се отоплява с електрическа енергия, абонатът трябва да заплати месечно 99 лева, а с нафта – 119 лева. Така при замяната на конвенционалните енергоизточници с евтиното и екологично синьо гориво за целия отоплителен сезон клиентите на „Овергаз Север” ще платят с 262 лева по-малко, отколкото ако се отопляват с ток, и с 412 лева по-малко, отколкото при използването на нафта.

Припомняме ви, че природният газ е един от енергоизточниците, които са включени в целевата програма за отпускане на енергийни помощи за отопление на Агенцията за социално подпомагане. Абонатите на Овергаз в цялата страна, които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да подадат молби за целеви помощи до края на октомври. Средствата се отпускат за целия отоплителен сезон - от началото на ноември до края на март, като месечната сума възлиза на 65,72 лева.

 * за едночленно домакинство в жилище с изолация


Тагове: газ, отопление
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg