EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

600 модела на Bulgari

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

600 модела на Bulgari

mail16:00 | 27.12.2010прегледи 1240 коментарикоментари 0


Модна къща "Булгари" отбеляза 125-я си рожден ден с бляскава изложба на повече от 600 свои модели бижута в "Гран Пале" в Париж.

Мъжът зад името е роденият в Гърция Сотитиос Булгари, създал компанията в Рим през 1884 г., а с нея и марката, която се превръща в синоним на лукс и стил. "През 1963 г., добре известен френски журналист описва бижутата на "Булгари" разпознаваеми като костюм на "Шанел", заяви една от организаторките на изложбата. Блестящи, дръзки и декаденстки, отличителните бижута с марката "Булгари" са били обичани и носени от най-бляскавите филмови звезди в света като Грейс Кели, София Лорен и Елизабет Тейлър.

Колекцията проследява развитието на бижутата с марката "Булгари" и включва ранни геометрични модели от платина и сребро до модели, вдъхновени от поп-арта на Анди Уорхол. "Огромно количество работа е било инвестирано във всеки един от моделите. Те са произведения на изкуството. Прилича на музейна експонация", заяви посетителка на изложбата. Други отбелязаха невероятния стил на "Булгари", развил се с времето, както и уникалното изложение на бижута от личната колекция на Елизабет Тейлър.

Цяла стая от изложбата е посветена на бижута от личната колекция на прочутата англо-американска актриса, включително елегантна огърлица с диаманти и смарагди, която е сватбен подарък на Елизабет от бившия й съпруг Ричард Бъртън. Посетителите ще имат възможност да посетят изложбата в Париж до 10 януари, преди скъпите камъни да бъдат изпратени на Изток, на изложения в Хонконг, Пекин и Шанхай.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg