EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 американски банки закрити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 американски банки закрити

mail13:36 | 03.07.2009прегледи 601 коментарикоментари 0


Финансовите регулатори в САЩ затвориха още седем банки в четвъртък, от които шест фамилни, базирани в щата Илинойс, и една от Далас, съобщи Reuters. По този начин общият брой за закритите банки достигна 52 от началото на тази година.
От всички седем банки най-голяма е Founders Bank, която има активи за близо $963 млн. От тях $849 млн. са депозити. Тя ще бъде придобита от базираната в Чикаго PrivateBank and Trust. Фалитът на Founders Bank ще коства на Федералната корпорация по депозитно застраховане около $188,5 млн.
Шест от банкрутиралите банки са контролирани от едно и също семейство и са имали подобен бизнес модел. Техните загуби са били генерирани главно от инвестиции в обезпечени с дълг ценни книжа, каквито са ипотечните облигации. Федералната корпорация по депозитно застраховане е препоръчала на още една банка - City Bank от Вашингтон, да коригира своята управленска политика, която застрашава депозитите на вложителите. Федералната корпорация по депозитно застраховане гарантира депозити на стойност до 250 хил. долара за вложителите в банки, които са нейни членове. Финансовият регулаторен орган следи дейността на 305 проблемни банки към края на първото тримесечие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg