EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

555 млн. лева дефицит на НОИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

555 млн. лева дефицит на НОИ

mail19:45 | 30.07.2009прегледи 1077 коментарикоментари 0


До края на годината дефицитът на средства в Националния осигурителен институт ще достигне 555 милиона лева, каза социалният министър Тотю Младенов по време на първата работна среща за възстановяване на социалния диалог между правителството, работодателите и синдикатите. Министър Младенов увери, че със заработването на Националния съвет за тристранно сътрудничество и предприетите от държавата мерки няма да има проблеми със социалните плащания, съобщи DarikFinance.
Според него най-голямото предизвикателство ще бъде ограничаването на разрастващата се безработица, което може да бъде постигнато след анализ на ефективността на сегашните активни мерки на пазара на труда.
По прогнозни данни на социалното министерство безработицата у нас ще достигне 10 процента до края на следващия месец. Представители на няколко работодателски организации подкрепиха намерението на новия кабинет за 5-процентно намаляване на осигурителната тежест, а синдикатите се обявиха против него.
В понеделник министър Младенов ще представи своите заместници, които ще бъдат трима, а един от тях ще отговаря за управлението на оперативната програма «Развитие на човешките ресурси“.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215