EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

5 хил.лв. събрани за служител на НП „Централен Балкан“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 хил.лв. събрани за служител на НП „Централен Балкан“

mail17:12 | 09.05.2017прегледи 651 коментарикоментари 0


Само за 2 месеца граждани от цялата страна събраха 5 357 лв. в помощ на инж. Николай Стайков, дългогодишен служител на Национален парк „Централен Балкан“, прилагащ мерките за контрол и охрана на територията в ръководения от него парков участък –„Калофер“.

През нощта на 28 февруари т.г.  бяха умишлено запалени къщата и личният автомобил на Стайков - поредният опит за сплашване на служители от парковите дирекции в България, които съвестно си вършат работата. От Дирекцията на парка обявиха, че вероятно палежите са с цел „отмъщение“ спрямо инж.Стайков от страна на лица към които са предприети административно-наказателни действия за извършени нарушения на режимите в Национален парк „Централен Балкан“. Огънят не за първи път се използва от нарушители за наказание и сплашване на служители в НП „Централен Балкан“. За последната година и половина това е трети случай на умишлен палеж. Обстоятелството, че наглите посегателства срещу дългогодишния служител на парка стават в рамките на около два часа и на разстояние 25 км,все още недоказано, но недвусмислено говорят за умишлени, последователни и организирани престъпни действия, посочват от дирекцията. Запален е автомобилът му "Фолксваген Шаран" в центъра на Казанлък и покривната конструкция на вилата му в село Търничани (община Павел баня). Това не е първото посегателство върху собственост на 54-годишния инспектор.

Коалицията „За да остане природа“ стартираха дарителска кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на Николай Стайков и чрез дарения по банков път в сметката на Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) и в офисите на Асоциация на парковете в България, СДП „Балкани“, БФБ и Зелени Балкани - Пловдив и Стара Загора, само за два месеца успяха да съберат над 5000 лв., които с договор за дарение чрез Дирекцията на парка БФБ официално ще връчи на инж.Стайков и се надяваме, че ще му помогнат поне отчасти да възстанови сериозните загуби, които бракониерите му нанесоха.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg