EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 тенденции при смартфоните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 тенденции при смартфоните

mail09:30 | 05.03.2014прегледи 1889 коментарикоментари 0


Пет тенденции се очертаха на Световния конгрес на мобилните устройства, който се проведе в Барселона. Агенция Франс прес обобщава:

Свързани със смартфон четка за зъби и очила
Новият аксесоар на производители като Huawei, Samsung или Sony Mobile е гривна или часовник с връзка към смартфон, за да се броят крачките или контролиране на ритъма на съня. В същата категория е конектираната четка за зъби на Oral-B на компанията Procter & Gamble, позволяваща на мобилното устройство да записва времетраенето и качеството на миенето на зъбите.

Смартфон на смазващо ниски цени
Обещаният от Фондация Fondation Mozilla смартфон за 25 долара за нововъзникващите пазарни икономики през 2014 година и моделите под $150, към които се стреми Nokia с новата си гама Nokia X - така настъпва модата на евтините смартфони за потребители, разполагащи с по-оскъдни средства.

Мобилен телефон, идеален за „Селфи”
Често подценяван, фотоапаратът под екрана на мобилното устройство, за да може човек да се снима сам, достига 5 мегапиксела на Ascend G6 на китайската компания Huawei.

Спамове и всякакви заплахи
При положение че мобилните устройства, смартфони и всякакви таблети съдържат лични данни колкото компютрите ни и дори повече, и че все повече устройства и предмети ще бъдат конектирани, заплахите могат да придобият съвсем други измерения, като например снимки или запис на разговори със смартфони, изпращане на спам от вашия хладилник или дезактивиране на спирачките на колата ви.

Теглене на филм за 1 секунда
Това ни очаква с бъдещите интернет мобилни мрежи 5G, планирани за 2020 година -технология, която ще служи и за комуникация между предмети (коли, домакински миксери или сигнализационни светлини).
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 984