EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4 млн. лв. иска Фандъкова срещу бедствия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 млн. лв. иска Фандъкова срещу бедствия

mail09:30 | 07.08.2014прегледи 1065 коментарикоментари 0


4 милиона лева е поискала Столичната община от Междуведомствената комисия за превенция срещу природни бедствия и наводнения. Общината е отделила 1 милион лева за почистване на речни корита.

Кметът Йорданка Фандъкова очаква държавата да финансира изграждането на дигите на реките Лесновска и Искър. Ето какво каза тя пред БНР:

Даваме си сметка, че приоритетно трябваше да бъдат отпуснати средства за Варна, за Добрич. Сега при всички случаи Мизия е с най-големия приоритет, но след като разбрах, че вчера има одобрени допълнителни средства, пък и от Европейската комисия се очакват, се надявам, че и нашите проекти ще бъдат финансирани, за да можем да продължим тази работа. Много се надявам и държавните предприятия също така да имат възможността да поддържат участъците. Имаме подготвен проект за 10-километров участък от река Искър, който е наша отговорност и подготвяме проект за 15 километра, който е държавна отговорност. Заедно с областната управа работим и се надявам да бъдат финансирани, защото това са доста сериозни средства, ще бъдат необходими за почистването на коритото на река Искър, което преминава през Столичната община.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg