EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

30 % ръст на инвестиции в румънски имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 % ръст на инвестиции в румънски имоти

mail17:10 | 21.02.2011прегледи 697 коментарикоментари 0


Инвестициите на пазара на недвижими имоти в Румъния ще нараснат с най-малко 30 процента през 2011 г. и ще достигнат сумата от близо 400 милиона евро, прогнозира директорът на румънската маркетингова компания Be Igloo Нимрод Цвик, предаде агенция Аджерпрес. По думите на Цвик нивото на инвестиции на пазара на недвижими имоти в Европа се е увеличило средно с 40 процента през последните шест месеца.
В момента, в който чуждестранните бизнесмени решат, че моментът за инвестиции е подходящ, Румъния ще влезе в краткия им списък. Някои може да се откажат, уплашени от местната икономическа нестабилност, но други ще заложат на икономическото възстановяване и ще дойдат тук. Тъкмо затова смятам, че обемът на инвестиции ще нарасне с минимум 30 процента, достигайки около 400 милиона евро, заяви Нимрод Цвик, който припомни, че Румъния е вече позната територия за международните инвеститори, благодарение на репутацията на едно от най-търсените места за влагане на пари, с която страната се ползваше през 2008 г.
Директорът на маркетинговата агенция очаква промяна в предпочитанията на инвеститорите, които миналата година са се интересували най-много от търговски площи. Сега Цвик очаква повишен интерес към проектите за жилищно строителство, най-вече защото в Румъния има нужда от нови апартаменти.
Така както кризата удари Румъния индиректно, принуждавайки инвеститорите към въздържаност заради международни проблеми, краят на кризата би трябвало да се отбележи с един международен подем, който да се усети най-напред в периферията, прогнозира Нимрод Цвик.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg