EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 млрд.евро инвестиции у нас обещава "Южен поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 млрд.евро инвестиции у нас обещава "Южен поток"

mail06:45 | 24.04.2014прегледи 803 коментарикоментари 0


Реализацията на българската част на газопровода "Южен поток" ще донесе 3 милиарда евро преки чуждестранни инвестиции в страната, това обеща при представянето на доклада си "Проектът "Южен поток" - ползите за България и Европа" по време на кръгла маса по темата изпълнителният директор на "Южен поток България" Игор Елкин.
Според него реализацията на проекта ще доведе до създаването на допълнителна газова инфраструктура в страната, в бюджета на България ще постъпват и данъчни отчисления и транзитни плащания. Елкин допълни, че новите работни места, които ще бъдат разкрити
на етап строителство и експлоатация на газопровода, ще са 5000.
Реализацията на "Южен поток" ще подобри социалната инфрастуктура, ще бъдат привлечени местни компании, ще се инвестира в обучение на висококвалифициран персонал, допълни той.
Елкин коментира, че в момента проектът "Южен поток" се движи по график. Той съобщи още, че се разглежда възможността газопроводът да достигне и до Австрия.

Нина Мирчева, която е комуникационен мениджър за България на "Южен поток транспорт", коментира, че основните теми, с които се обръщат посетителите в информационния център на компанията, са свързани с възможностите за работа, маршрута и доколко той засяга тяхна собственост. Тя допълни, че проектът по "Южен поток транспорт" не закъснява и се движи по план и график. В момента се работи по получаването на разрешително за строителство от регионалното министерство.
 източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014