EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

25 документа след края на срещата в Нур Султан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

25 документа след края на срещата в Нур Султан

mail06:32 | 31.05.2019прегледи 671 коментарикоментари 0


Лидерите на страните от Евразийския икономически съюз (ЕАИС) подписаха 25 документа в края на срещата в Нур Султан, предаде ТАСС.
Взети бяха редица решения по отделни аспекти на подписването на Споразумение за обмен на информация за стоки и транспортни средства на международния превоз, преминаващи през митническите граници на ЕАИС и Китай, Споразумение за зона за свободна търговия между ЕАИС и Сърбия. Освен това бяха внесени поправки в Договора за ЕАИС в частта за формирането на общ пазар на електроенергия и бяха дадени указания за стандартите за разпределение на вносните мита между бюджетите на петте държави.
Ръководителите одобриха основни насоки на макроикономическата политика на страните от ЕАИС за 2019-2020 година.
По-рано участниците в заседанието на Висшия Евразийски икономически съвет (ВИЕС) решиха първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев да стане почетен председател на ВИЕС.
Днешното заседание бе по случай 5-годишнината от създаването на организацията, чиито членки са Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизстан. От 2015 година Молдова има статут на наблюдател в ЕАИС.
Днес молдовският президент Игор Додон изрази увереност, че може хармонично да се интегрира в пазара на ЕАИС.
Среща на върха на ЕАИС (заседание на Висшия Евразийски икономически съвет) се организира поне веднъж годишно. До момента е имало девет такива заседания.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg