EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

24 млн.евро получени за АМ "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

24 млн.евро получени за АМ "Тракия"

mail13:30 | 06.10.2011прегледи 610 коментарикоментари 0


Към днешна дата имаме от Европейската комисия за АМ "Тракия" получени средства в размер на 24 милиона евро, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Тя коментира думите на говорителя на комисията, отговарящ за регионалната политика Тон ван Лиероп, че парите по оперативната програма "Транспорт" може да не стигнат за всички проекти и финансирането на част от тях да остане за след 2014 година.
"Ние си изплащаме текущо междинните плащания към изпълнителите", уточни тя. Съгласно правилата България сертифицира разходите си пред ЕК три пъти годишно. Последната сертификация за тази година ще бъде направена през този месец. "Ще разчитаме, че средствата, които поискаме да бъдат сертифицирани, ще ни бъдат възстановени от ЕК до края на годината", заяви още Павлова. "Трите лота на АМ "Тракия" се строят и за тях имаме одобрена апликационна форма и решение на ЕК, че тя го одобрява изцяло и напълно и предоставя финансирането за това", добави тя.
"Лот 3 на магистрала " Струма" е изключително сложен проект, за който е необходим 13 - километров тунел през скалата и ще струва 1 милиард, а това е целият бюджет, който имаме за този програмен период по ОП "Транспорт". Този Лот ще се финансира през следващия програмен период", каза още министърът.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg