EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

220 съкратени служители в КейбълТел-Евроком

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

220 съкратени служители в КейбълТел-Евроком

mail17:02 | 22.12.2009прегледи 1039 коментарикоментари 0


КейбълТел-Евроком, наскоро формираният водещ кабелен оператор в България, започва структурни промени свързани с текущото сливане на двете компании, съобщават от нова фирма.
220 служители на мениджърско и административно ниво, в мрежови операции и обслужване на клиенти в централата и градовете София, Пловдив и Лом са съкратени, става ясно още от съобщението.
С цел намаляване на напрежението и успокояване на служителите, ръководството на компанията реши, предстоящите промени да бъдат обявени и извършени максимално бързо.
Служителите, чиито договори ще бъдат прекъснати, ще получат обезщетение, както и ще им бъде изплатен неизползваният годишен отпуск.
Намалението на персонала по никакъв начин няма да се отрази на качеството на предлаганите от КейбълТел-Евроком услуги, допълват още от фимата.
В плановете за 2010 година са заложени цялостно подобряване на мрежата, предлагане на нови, атрактивни за българския пазар услуги и гарантиране на високо качество на обслужване.

 

Кабелните оператори "Кейбълтел" и "Евроком" са  уволнили на 17 декември 300 служители без  предизвестие, съобщи пред журналисти днес председателят на федерацията "Техническа индустрия, наука и информация" към КТ "Подкрепа" Здравчо
Здравчев.
За масовото уволнение не е съобщено на бюрата по труда в страната, не са уведомени и синдикалните организации, каквито са  изискванията на Кодекса на труда, добави той. КТ "Подкрепа" е изпратила сигнал до Главната инспекция по труда за този случай.
Двете фирми са пред сливане, след като в началото на ноември шведският инвестиционен фонд "ЙКюТиВи" приключи сделката за цялостната покупка на "Евроком" и 70 процента от "Кейбълтел".
Синдикатът ще помогне на тези служители при делата им в съда и за връщане на работа на незаконно уволнените, както и за получаване на законовите компенсации, добави Здравчев. Проблемът с възможността за масови уволнения идва и от  българското
законодателство, смятат от КТ "Подкрепа", защото санкцията за всеки уволнен служител е 200 лева. 
От синдиката предлагат глобата да бъде повишена до 10-15 хил. лева или да бъде същата, каквато се плаща, ако някой работник не е регистриран в НАП. Приходите от дейността за миналата година на двете фирми са били 636 млн. лева, отбеляза
Здравчев. В двете компании са направили сметката, че ако уволнят незаконно 300 служители, ще бъдат глобени с 60 хиляди лева и са решили, че могат да си позволят подобен разход, добави той.   
Ако санкцията беше 10 000 лева на човек, те едва ли биха се решили на подобен ход, допълни Здравчев. Той добави, че КТ "Подкрепа" ще сезира акционерите на шведския фонд за дейността на местните мениджъри.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg