EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2010 г. ще е „пробна” за хедж фондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2010 г. ще е „пробна” за хедж фондовете

mail11:16 | 05.07.2010прегледи 666 коментарикоментари 0


Седем от десет мениджъри на хедж фондове определят настоящата година като „пробна” след като индустрията се изправя пред регулаторен надзор и конкуренцията нараства стремително, тъй като все повече фондове се насочват към инвестиции в долари, съобщава Reuters, позовавайки се на проучване на одиторската компания Rothstein Kass.
„Не е изненада, че перспективите за 2010 г. отразяват по- скоро грижите от 2009 г. , отколкото необуздания оптимизъм от изминалите години, и представя по- консервативен подход по отношения на бъдещото развитие,” отбелязват от Rothstein Kass.
Хедж фондовете отскочиха от дъното през миналата година от дълбоката рецесия от 2008 г., регистрирайки среден ръст от 19 %. Две години след кризата, обаче, все още ще са налице „клопки” за индустрията, смятат участвалите в проучването на Rothstein Kass. От одиторската компания са анкетирани представителни на 381 хедж фонда.
Осем от десет мениджъри очакват да видят на пазара нови хедж фондове през тази година или съществуващи фирми в индустрията да разкрият нови портфейли.
В същото време мнозинството от управляващите на хедж фондовете смятат, че ще бъде трудно да съберат пари сега, тъй като инвеститорите са много нервни и ще отпускат по- малко средства на новоприсъединилите се.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg