EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

20 месеца за Брекзит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 месеца за Брекзит

mail14:32 | 30.10.2017прегледи 9142 коментарикоментари 0


Най-големите спонсори на управляващата британска Консервативна партия призоваха премиерката Тереза Мей да напусне ЕС, без да сключва споразумение с Брюксел, ако то не е изгодно за Лондон, предаде ТАСС, като цитира вчерашна публикация във в. "Обзървър".
Според британския вестник някои евроскептични консерватори са недоволни от бавния ход на преговорите за Брекзита и настояват Лондон да си запази възможността да излезе едностранно от ЕС. "Ако бъде сключена поредната лоша и неизгодна сделка с ЕС, дразнещият и сеещ разногласия въпрос за Европа няма да изчезне, а ще тлее още едно поколение. Сценарият на излизане без споразумение ще ни освободи и ще ни отправи предизвикателство да се възползваме от множеството възможности, които ще се открият пред Великобритания", заявил е консерваторът Майкъл Фармър, член на Камарата на лордовете.
"Евросъюзът саботира законопроекта за Брекзита, засилвайки непоносимият политически натиск над Мей. И все още не знаем дали търговското споразумение ще бъде изгодно за Великобритания и дали те ще продължат и в бъдеще да ни създават трудности, докато преминаваме през труден период", заяви Джереми Хоскинг, финансирал и кампанията за напускане на ЕС.
Преговорите между Лондон трябва да продължат до ноември следващата година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на споразумението в националните парламенти. Самият Брекзит трябва да се състои не по-късно от март 2019 г., припомня ТАСС.

Европейският съюз може да предложи на британския премиер Тереза Мей да съкрати периода на прилагане на споразумението за Брекзит на 20 месеца, съобщава The Guardian, като се позова на източници от Брюксел. В реч във Флоренция британският премиер официално поиска срок от „около две години“, който да смекчи излизането на Кралството от ЕС през март 2019 г. и по време на който Островът ще остане част от единния пазар и митническия съюз. Въпреки това високопоставени чиновници в ЕС вярват, че в договорката може да бъде заложена датата 31 декември като срок за напускане на правните структури на блока. Решения все още не са взети, а останалите 27 страни-членки предстои да обсъди условията за преходния период, пише изданието.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg