EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

160 ученици станаха икономисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

160 ученици станаха икономисти

mail18:00 | 24.04.2015прегледи 1107 коментарикоментари 0


160 ученици от 30 населени места демонстрираха икономическите си познания по време на националното ученическо състезание за финансова грамотност „Финансов иновационен лагер”. Инициативата на Джуниър Ачийвмънт България и Ситибанк се провежда за трета предна година. Отбор “TWMDW” спечели първо място, като впечатли журито с идеята си за продукта Credit Adviser (“Кредитен съветник”).
В първия етап на състезанието младежите разполагаха с четири седмици да разработят решение на предварителен казус, като тази година той изискваше състезателите да предложат нов тип кредитен продукт, който да бъде достъпен и конкурентоспособен в българските условия. Учениците се състезаваха самостоятелно или в екипи до трима души. След експертна оценка на идеите им, за финала на финансовия лагер в София се класираха 60 гимназисти.
Финалът се проведе преди два дни 60-те ученици, достигнали до този етап, бяха разпределени в отбори по 6 души, които не се познават помежду си. След зададения казус, младежите разполагаха с 24 часа, за да предложат решение, като през цялото време бяха напътствани от ментори – финансови експерти от Ситибанк. След заключителната презентация пред жури големият победил стана отбор “TWMDW”, в състав: Ивона Спасова от Видин, Виктория Георгиева от София, Ростислав Петров от Русе, Ренета Димитрова от Варна, Симона Димитрова от Бургас и Павлена Йорданова от Свищов.
Ученическото състезание „Финансов иновационен лагер” е кулминация на програмата за финансова грамотност, банков мениджмънт и управление на лични финанси на Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България. Проектът дава възможност на младите и амбициозни ученици да се докоснат до реалните условия на бизнеса, да се запознаят с добрите практики и да научат за икономически модели и инструменти за управление, прилагани на практика във финансовата сфера.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg