EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

15 електромобила за Председателството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15 електромобила за Председателството

mail13:35 | 12.01.2018прегледи 8850 коментарикоментари 0


Над 10 хиляди души ще имат възможност да се възползват от електрическите автомобили, предвидени за превозване на делегати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
Това съобщи министър Лиляна Павлова днес пред журналисти.
15-те електромобила, които са специално брандирани, са предоставени от "Рено Нисан България" заедно с шофьори и ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София. Министър Павлова и генералният мениджър на фирмата Рено Пирел подписаха договор за партньорство през декември.
С подкрепата на "Щнайдер електрик" на летището са изградени и три зарядни станции за електромобили, които ще останат там и след председателството.
Електрическите автомобили ще превозват делегатите за събитията от категория B и C /експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение/.
Екипите по посрещане ще насочват пристигащите, а и има специални знаци, които указват посоката към метрото, електромобилите и информационното гише.
Павлова отбеляза, че електромобилите са важни за опазване на околната среда и така ще може да се промотира и тази тема, която ще се обсъжда и по време на българското председателство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4113